Lundsbergs skola erbjuder undervisning för internatelever och dagelever från grundskolans årskurs 9 fram till gymnasieexamen. I en vacker och naturnära miljö som skiljer sig från den traditionella skolvärldens bedriver vi internatskoleverksamhet med levande traditioner och blicken fäst mot framtiden.
Vi omsätter modern forskning i praktiken för att skapa en framgångsrik skola.
Skolan har höga förväntningar på elevernas studier.
Lärarna är välutbildade och dokumenterat skickliga i sin yrkesutövning, de får kontinuerlig fortbildning och uppdateras i aktuell skolforskning.
Undervisningen bedrivs i små elevgrupper där alla elever har möjlighet till återkoppling.
Uppföljning av elevernas studieresultat sker regelbundet och eleverna får stöd i sin studieplanering av sin studiehandledare.
Är du intresserad av att få en riktigt god kunskapsgrund att bygga vidare på och en naturlig övergång till gymnasiet – då är Lundsbergs skola något för dig. På Lundsberg känns steget mellan grundskolan och gymnasiet inte så stort. Gemenskapen på elevhemmen gör att eleverna får en mjuk övergång mellan skolformerna. Vi anpassar undervisningen till varje elevs förutsättningar och behov. Den stimulerar också elevernas kreativitet, vetgirighet och självförtroende samt viljan till att pröva egna idéer och lösa problem. En av de stora fördelarna med vår skola är att boendet erbjuder en levande social gemenskap som ger trygghet och utvecklar lusten att lära. Vi verkar i en omgivning med många kunskapskällor.
På Lundsbergs skola är det ofta intresset för entreprenörskap och ett eget företagande som blir den naturliga inkörsporten till Ekonomiprogrammet, vilket i sin tur gärna väcker tankar kring samhälls- och företagsekonomi ur ett mer internationellt perspektiv. Att förstå hur olika länders ekonomier hänger samman och påverkas av varandra är ofta en spännande och värdefull insikt. Vad är det som styr handeln mellan nationer? Vilka lagar är det som gäller? Hur blir lagarna till? Vilken roll spelar företagen i samhället? Hur startar man ett företag? Hur driver man ett företag? Lägg därtill privatjuridik och psykologi och du märker att Ekonomiprogrammet innehåller en mängd intressanta ämnen och frågeställningar att studera.
Här studerar vi allt från Hållsjöns näringsstatus utifrån fiskfjällsanalys till planeternas och stjärnhimlens skönhet. Vare sig hösten är som mörkast eller vårvinterkvällarna som allra mest kylslagna, blir blotta vandringen upp till observatoriet en upplevelse i sig. Att väcka elevernas nyfikenhet och kreativitet löper som en röd tråd genom utbildningen. Syftet är naturligtvis att etablera ett naturvetenskapligt förhållningssätt som innefattar en förmåga till kritiskt tänkande, logiskt resonemang, problemlösningar och systematiska iakttagelser. Fältstudier, experiment och laborationer blir därför till viktiga ingredienser i Naturvetenskapsprogrammet på Lundsbergs skola.
Är du intresserad av samhällsfrågor och tycker om att läsa, undersöka, beskriva och
diskutera? Är du intresserad av andra länder, internationella frågor och om hur allt i
vår omvärld fungerar? Då är samhällsprogrammet med internationell profil något för dig?
Inriktningen samhällsvetenskap ger dig fördjupade kunskaper om människors olika livsvillkor runt omkring i världen. Din utbildning har en internationell infärgning där studier av omvärlden genomsyrar alla våra kurser och projekt. Du får möjlighet att fundera och fördjupa dig inom frågor som berör världens länders förbindelser och konflikter, mänskliga rättigheter, juridik och internationell ekonomi i kursen internationella relationer.
Språkkunskaper är viktiga i vårt globaliserade samhälle och du får färdigheter i språk som du kan använda när du ska studera vidare, både i Sverige och utomlands. Är du intresserad av att förstå bakgrunden till världens konflikter, staters utveckling samt Sveriges roll i omvärlden är inriktning samhällsvetenskap med globalisering som profil utbildningen för dig.
Oavsett om du vill söka till grundskolan eller gymnasiet hittar du våra antagningsrutiner med viktiga datum inför varje läsår under fliken "Ansökan"