IDROTT

________

 

Mellan de sex elevhemmen sker idrottstävlingar om idrottspriser. Flickor och pojkar tävlar hemvis om olika vandringspriser. Det finns både junior- och seniorvandringspris. De idrotter som utkämpas på Lundsbergs skola är bland annat badminton, basket, bordtennis, fotboll, friidrott, innebandy, längdskidåkning, rodd, skytte, terränglöpning och volleyboll. Det sker även idrottstävlingar genom Sveriges Internat- och Privatskolors Idrottsorganisation, SIPSI.

 

LÄS MER >

 

 

 

 

 

 

STYRKAN

________

 

Stort tack till Bertil Gylling, H 1944-1947 som genom donationsmedel möjliggjort förverkligandet av Styrkan med invigning den 9 november 2018. Här hittar ni all tänkbar utrustning för att träna upp både kondition och styrka. Med generösa ytor för funktionell träning, samt fria vikter och träningsmaskiner av högsta klass ger vi våra elever alla förutsättningar för ett härligt träningspass. En sund själ i en sund kropp är skolans motto sedan grundandet 1896 och det gäller lika mycket nu som då.

 

LÄS MER >

 

 

 

 

 

 

PLATSEN

________

 

Vackert inbäddat i de Värmländska skogarna bredvid Hållsjön ligger Lundsbergs Skola. Med det unika läget och naturen som närmsta granne så ges massor av möjligheter till unika upplevelser som inte kan överträffas av andra liknande internatskolor. Det finns en mängd olika fritidsaktiviteter på området, kontakta oss gärna för att uppleva Lundsbergs Skola.

 

LÄS MER >

 

 

 

 

 

 

TEATER

________

 

Teater har spelats på Lundsberg vid många olika tillfällen genom åren och har genom Kulturdagarna fått en naturlig plattform. Vad står "Kulturdagarna" för och varför har man denna kulturhelg på Lundsbergs skola?

1991 arrangerades Kulturdagarna för första gången. Initiativtagare var föräldrar med elever på skolan i syfte att tillfredsställa elevernas behov av kreativitet inom kulturen. Engagerade elever visar sina färdigheter i sång, dans, musik, konst och teater.

Söndagens mycket uppskattade musikgudstjänst avslutar kulturhelgen.

Kulturdagarna på Lundsberg är också ett fantastiskt tillfälle att träffa elever, föräldrar, lärare samt skolans ledning.

 

 

 

 

 

 

MUSIK

________

 

Musiken har under decennier haft en nyckelroll på Lundsberg och den fortsätter att växa.

Tack vare en mycket generös donation av familjerna Marie Klingspor, M 1970-1976, Amelie Klingspor, M 1973-1977, och Wilhelm Klingspor, B 1975-1981, fick musikinstitutionen nya lokaler i det gamla stallet nere vid Stömmis, nu kallat Musikstallet.

 

LÄS MER >

 

 

 

 

 

 

SOMMAR

________

 

Lundsbergs skola har även massor av sommaraktiviteter, Lundsberg Sportcamp är ett sport- och fritidsläger placerat i de värmländska skogarna. LS Music Camp för dig som vill utveckla din sång, sjunga i studio, prova på olika instrument och träffa nya och gamla vänner under sommaren och LS Konfirmationsläger i samverkan med Svenska kyrkan ett konfirmationsläger i en fantastisk miljö. Här finner du unika möjligheter till samling, boende och fritid med badsjö och vacker natur inpå knuten..

 

LÄS MER >

 

 

 

 

 

 

CAFÉ

________

 

Café Strömstaren - även kallat "Strömmis" - är Lundsbergs skolas eget café. Det ligger idylliskt vid Hållsjöns utlopp, helt nära elevhemmet Herrgården och i omedelbar anslutning till skolans vackra estetcentrum. Under sommarhalvåret sker serveringen utomhus på en platå i vattnet.

 

Café Strömstaren är en självklar samlingsplats för skolans elever.

 

 

 

 

 

 

ATELJÉ

________

 

Släpp loss din kreativitet i vår vackra ateljé. Ateljén ligger i anslutning till Musikstallet och vårt café. I en ljus och luftig miljö finns olika typer av material och verktyg för att måla, teckna eller arbeta med lera.

 

 

 

Lundsbergs Skola

SE-688 91 Storfors, Sweden

Webb by Lagom Design AB