MÅLTIDER

________

Maten och måltiderna är en viktig del i skolans verksamhet. Våra kockar serverar en god och vällagad näringsrik mat. Maten tillagas i skolans centralkök och vi strävar efter att använda närproducerade råvaror Maten körs därefter ut till respektive elevhem där alla måltider utspisas.

Frukosten står framdukad mellan kl 07:00-08:15. Lunch och middag utspisas på elevhemmet kl 12:10 respektive kl 17:10, närvaro är obligatorisk. Dessa måltider börjar med en enkel samling därefter sätter man sig till bords.

Formerna kring måltiderna skiljer sig något mellan hemmen dock läggs stor vikt vid bordsskick samt hur konversation förs vid matbordet. Förutom elevhemsföreståndare deltar ofta någon lärare eller annan personal vid luncherna. Lördags- och söndagsmiddagarna är alltid lite finare och ger känslan av en middagsbjudning. På söndagar bärs skoluniform till middagen.

Köket tillhandahåller mat för allas olika behov med tanke på allergier och specialkost.

VECKA 12 MENY

________

MÅNDAG

Spagetti med köttfärssås och sallad