Lundsbergs skola drivs och ägs av Stiftelsen Lundsbergs skola.

Den nu gällande stiftelseförordningen antogs den 1 juli 2002. Stiftelsens styrelse består av sju ordinarie ledamöter varav en personalrepresentant samt därtill kopplade suppleanter. Tre av styrelseledamöterna tillsätts av Föreningen Gamla Lundsbergare och tre tillsätts av Stiftelsens styrelse. Ledamöterna har ofta en koppling till skolan såsom varande tidigare elever på skolan, föräldrar till barn på skolan men kan naturligtvis även väljas in utan någon tidigare koppling till Lundsberg. Styrelsen sammanträder vid fyra fastställda styrelsemöten per år samt därutöver när behov påkallar.

Ledningsgrupp

VD/rektor är Johan Harryson. I skolans ledningsgrupp ingår dessutom bitr. rektor/utbildning Michael Lisberg, internat- och rekryteringsansvarig Christopher Johrin samt ekonomi- och personalansvarig Carolina Skane.

Skolverksamheten är organiserad under rektor. Knutet till skolverksamheten finns dessutom ett elevvårdsteam bestående av skolsköterska, kurator och speciallärare samt skolledning.

Totalt är ca 80 personer anställda på skolan vilket innebär att Lundsbergs skola är en av de större arbetsgivarna i regionen.