… och efter Lundsberg?

Vi frågar Sidney Lind … LS_broschyr

Hur kom det sig att du började på Lundsberg?

När jag bodde i Chicago gick jag ut på Internet och sökte efter och jämförde skolor runt om i Sverige där jag bl.a. skulle få möjlighet att förbättra min svenska. Jag fastnade för Lundsberg, delvis för att min gudfar har gått på skolan, men mest för att jag sökte en mindre skola med små undervisningsgrupper och därmed en speciell närhet till både kamrater och lärare.

I broschyren ”Du vill någonstans – börja med att komma till Lundsberg” kan man bl.a. läsa att du efter dina gymnasiestudier hade som mål att studera till barnkirurg, kan du berätta lite om hur dina planer nu ser ut?

Jag har blivit antagen och börjar på läkarlinjen på Karolinska Institutet. Utbildningen sträcker sig över 5 ½ år och följs av två års AT-tjänst. Jag siktar på att bli barnkirurg och har tankar på att jobba över hela världen – speciellt i länder där jag inte har varit. Jag har en dröm om att jobba inom Läkare utan Gränser eller på Mercy Ships som är en global välgörenhetsorganisation med världens största sjukhusskepp och som erbjuder gratis sjukvård till världens fattiga sedan 1978.

Tycker du att Lundsberg gett dig de verktyg/kunskaper som du behöver?

Ja, jag har utvecklat min svenska, fått mer kunskap om det svenska samhället och jag har fått en bra grund för att studera vidare på universitet. Jag upplever att det finns likheter med universitetsstudier och Lundsbergs skolas upplägg med längre projekt – något som jag har utvecklat på Lundsberg och som jag tidigare tyckt mig sakna. Att läsa årskurs 3 på Lundsberg var ett mycket bra komplement till den examen jag avlagt i USA – verkligen ”Cherry on top”!

Vad kommer du att ta med dig speciellt från Lundsberg?

Jag känner att jag kommer att ha kontakt med de vänner som jag fått på Lundsberg genom hela livet.

Vi önskar Sidney lycka till och ser fram emot att hon kommer tillbaka till oss på Lundsberg som föreläsare inom sitt gebit!