Non-Violence Project

Vi tar ställning mot våldet!

Carl Fredrik Reuterswärd gick på Lundsbergs skola och var elev på Herrgården 49-51. Idag är hans namn känt över hela världen och de flesta har säkert beundrat hans bronsskulptur ”Non-Violence” som bl.a. står placerad utanför FN-högkvarteret i New York.

The Non-Violence Project

”Non-Violence” är också namnet på ett projekt som syftar till att engagera unga människor i kampen mot krig och våld. Vi presenterade projektet för våra elever som genast visade stort engagemang för att på något sätt vara med och hjälpa till. I anslutning till projektet genomförde Lundsbergs skola en föreläsningsserie på temat icke-våld. Våra elever fick dessutom medverka i en designtävling där utmaningen var att skapa en alldeles egen dekor till Carl Fredriks kända ”Revolver med en knut”. Det vinnande bidraget röstades fram av eleverna själva och visade sig vara designat av Lizinka Horn af Åminne Dannert, som därmed fick den stora äran att representera Lundsbergs skolas version av ”Revolvern”. På så vis ansluter sig Lundsbergs skola till en stor skara konstnärer, musiker, politiker och religiösa ledare som alla bidragit med personliga tolkningar av skulpturen.

Beställ ditt eget exemplar av LS-revolvern!

Vi är på god väg att uppnå målet på 200 sålda exemplar men behöver ytterligare lite hjälp! Det är här du kommer in i bilden. Vi tycker att detta är den självklara prydnaden för hemmet eller kontoret och tänker att alla Lundsbergare kan känna igen sig i färgvalet av de sju fredsduvorna. När målet väl är nått erhåller vi dessutom en kopia i brons av revolvern som naturligtvis finner sin givna placering i anslutning till skolans entré!

Kontakta Kristofer Sten - 070-346 25 09 eller krst@lundsbergsskola.se - och beställ ditt signerade exemplar av revolvern!

LS-revolvern är 19 cm och priset är 3 990 kr. inkl. moms.

Lizinka signerar det första exemplaret.

Här ser vi de båda "Non-Violence-ambassadörerna" Per Wallgren och Jan Rippe tillsammans med eleverna i klass 9 och längst fram en läckert dekorerad revolver signerad Ringo Starr!