Naturvetenskapsprogrammet

Lundsbergs skolas observatorium.

Mikroskop och teleskop – från det lilla till det stora

Vill du utveckla din logiska förmåga? Tycker du att det är roligt med matte? Då ska du absolut välja Naturvetenskapsprogrammet.

På Lundsberg hittar du dessutom de rätta förutsättningarna för att verkligen lyckas med dina studier. De små undervisningsgrupperna, närheten till lärarna, närheten till Hållsjön, skolans eget observatorium … kort sagt, hela miljön andas naturvetenskap!

Här studerar vi allt från Hållsjöns näringsstatus utifrån fiskfjällsanalys till planeternas och stjärnhimlens andäktiga skönhet. Vare sig hösten är som mörkast eller vårvinterkvällarna som allra mest kylslagna, blir blotta vandringen upp till observatoriet till ett äventyr i sig. Att väcka elevernas nyfikenhet och kreativitet löper som en röd tråd genom utbildningen. Syftet är naturligtvis att etablera ett naturvetenskapligt förhållningssätt som innefattar en förmåga till kritiskt tänkande, logiskt resonemang, problemlösningar och systematiska iakttagelser. Fältstudier, experiment och laborationer blir därför till viktiga ingredienser i Naturvetenskapsprogrammet på Lundsbergs skola.

Här hittar du kursplanen för Naturvetenskapsprogrammet.
Mer om Naturvetenskapsprogrammet:

"Från Lundsberg till Karolinska"

"The Nature Trust"

Brattforsheden – en heldagsexkursion om ekosystem och biologisk mångfald.