Centralköket

Maten och måltiderna är en viktig del i skolans verksamhet. Maten är näringsrik och vällagad och består till största delen av husmanskost. Den tillagas i skolans centralkök och körs därefter ut till respektive elevhem där alla måltider utspisas.

Frukosten står framdukad mellan kl 07.00-09.00. Lunch och middag utspisas alltid tillsammans på elevhemmet kl 12.00 respektive kl 17.00, närvaro är obligatorisk. Dessa måltider börjar med en enkel samling därefter sätter man sig till bords.

Formerna kring måltiderna skiljer sig något mellan hemmen dock läggs stor vikt vid bordsskick samt hur konversation förs vid matbordet. Förutom elevhemsföreståndaren deltar ofta någon lärare eller annan personal vid luncherna. Lördags- och söndagsmiddagarna är alltid lite finare och ger känslan av en middagsbjudning, på söndagar bärs skoluniform till middagen.

Köket tillhandahåller mat för allas olika behov med tanke på allergier, religioner eller andra övertygelser.

Vi strävar efter att använda närproducerade råvaror. Närmare än kringliggande skog kan man väl inte komma?