Sport & Idrott

Mens sana in corpore sano – en sund själ i en sund kropp – det är skolans motto.

Sport och Idrott intar av tradition en naturlig plats på Lundsberg. Skolans alla elever har minst två lektioner schemalagd idrott och hälsa i veckan och dessutom är Sport och Idrott en integrerad del i fritidsverksamheten. Kontinuerligt under året genomförs i ett flertal sporter individuella träningar och tävlingar mellan eleverna eller mellan elevhemmen på skolan.

Lundsberg har sedan länge årliga idrottsutbyten med Sigtunaskolans Humanistiska Läroverket, Grennaskolan, Viktor Rydbergs Gymnasium i Djursholm och Enskilda Gymnasiet i Stockholm. Arrangemangen kännetecknas oftast av prestigefyllda tävlingar och hårda kamper.