Lundsberg Sportcamp

Lundsberg Sportcamp är ett sport och fritidsläger placerat i de värmländska skogarna.
För oss handlar det om så mycket mer än bara sport. Det handlar om upplevelser, skratt, glädje, äventyr, gemenskap, utbildning och mycket mer. Världens roligaste vecka helt enkelt!

Information

Förutom olika traditionella idrotter kommer du att få pröva på annorlunda och intresseväckande aktiviteter; akrobatik, skytte, parkour, lekar, tävlingar och spännande äventyr.

Vi har valt att vara max 39 stycken deltagare per vecka. Vi delar upp i tre grupper, efter ålder. Vi vill inte ha för stora grupper utan satsar på kvalité istället för kvantitet.

Vi satsar på att alla ska känna att de utvecklas under en vecka hos oss. Träningen är anpassad för att alla deltagare ska utvecklas efter sin nivå. Våra ledare jobbar med att du ska stärka ditt självförtroende, våga testa nya utmaningar, både sportsliga och mentala. Vi ser till att du har de roligaste veckorna på sommarlovet!

Vi kommer även prata och ta upp hur viktigt det är med att äta och dricka rätt för att få ett aktivt och hälsosamt liv.

Att få åka iväg på läger är bland det bästa man kan göra som barn, du får massor av nya kompisar, du får testa utmanande sporter och aktiviteter.

Lägerverksamheten har självklart tillgång till skolans fina idrottsanläggningar som två idrottshallar, utomhusarena för friidrott, fotbollsplan, skyttebana, tennisbana, terrängspår, beachvolleyplan, badplats, bastu, båtar, kanoter, multisportarena på konstgräs, golfbana och mycket mer.

Tjejer och killar mellan 10 och 14 år är välkomna (året du fyller).

Du är hos oss från när lägret startar tills det slutar, dag- och nattetid.

Fritid

Förutom alla aktiviteter, finns ett cafe, diskotek, biografutrustning och trivsamma umgängesytor. Det kommer även finnas ett aktivitetscenter med pingisbord, basket, innebandy mm som är öppet på kvällarna.

Ledare

Hos oss är det viktigt att alla känner sig välkomna och sedda. Vi har valt att inte ha stora grupper, då tror vi att du kommer få ut det mesta och bästa efter en lägervecka. I varje grupp är det 13 deltagare samt två  grupp ledare. Ledaren bor även tillsammans med ungdomarna. Utöver detta finns en huvudansvarig ledare för alla aktiviteter samt en övergripande för hela lägret.

Våra ledare är utbildande och kommer främst från vår egen skola. Det är ungdomar som vill vara ledare, lära sig samt har ett väldigt stort sport- och fritidsintresse.

Kost och logi

Som deltagare bor du i ett av våra elevhem, med närhet till badplats och alla våra idrottsanläggningar. Man bor 5 personer i varje rum,

Våra egna kockar ser till att det bjuds på vällagad, god och näringsriktig mat. Dagligen serveras det frukost, lunch, middag, kvällsmål samt mellanmål. Maten serveras ute så ofta vi kan.

En dag på lägret

Det händer något hela tiden och vi har aldrig tråkigt!
Du väljer själv bland 2-3 aktiviteter på varje aktivitetspass och målet är att du ska hinna prova på allt.

Så här kan en vanlig dag se ut:

07.30   Väckning och frukost
09.30   Första aktiviteten börjar ex: rodd, skytte och fotboll
12.00   Lunch, bad och lite vila
14.00   2a aktiviteten börjar ex: kanot, dans och boxning
16.00   Mellanmål, bad, lek
18.00   Middag
19.00   Kvällsaktivitet ex ”Mästarnas mästare”
20.30   Kvällsmål
22.00   Det är tyst på rummen och alla är trötta!

Slutord

Efter en lägervecka hos oss på Lundsberg kommer du:

• Har större tro på dig själv
  • Känner att du har tagit ansvar
  • Fylld med glädje
  • Ha mängder med nya kompisar

För bokning och mer info

Kontakta Kristofer Sten på telefon 070-346 25 09 eller e-post krst@lundsbergsskola.se