Dagelev

Dagelev på Lundsbergs skola

Som boende i regionen har du möjlighet att studera som dagelev hos oss.

Här på Lundsbergs skola finner du en lugn studiemiljö med små klasser och ett engagerat lärarteam som alltid sätter eleven i fokus. Efter skoltid erbjuds du ytterligare hjälp med dina studier på ”studden”, där en lärare alltid finns till hands för att hjälpa dig med läxläsning och leda dig vidare i din utveckling.

Likt alla internatelever på skolan tillhör du som dagelev ett elevhem där du äter din lunch. Du kanske också tävlar för ditt elevhem i skolans många idrottstävlingar. Dagelever deltar i de flesta aktiviteter vi har så som julshower, idrottstävlingar m.m.

Skollunchen är kostnadsfri. Att äta frukost, middag och att övernatta på elevhemmet är möjligt till självkostnadspris.
Du ansvarar själv för resan till och från skolan. Gymnasieelever kan ansöka om resebidrag från sin hemkommun.
Du som dagelev är välkommen att delta i skolans aktiviteter även på kvällar och helger. Om du vill delta i sporter på skolan krävs ett medlemskap i skol-IF. Medlemskapet kostar 500 kr/läsår och ger dig tillgång till idrottshallar, tennisbanor, gym, aktiviteter mm.

Ansök senast 2017-03-01

Ansökningshandlingar hittar du under fliken “Ansök direkt”.