ANSÖKAN BLIVANDE ELEV

För de flesta som bor på skolan är det första gången man inte har sina föräldrar i närheten. Det betyder inte att du måste klara dig själv. På skolan finns det alltid vuxna som är där för dig. Du kommer under din skolgång att få hjälp till personlig utveckling i en trygg miljö. Att bo på ett internat innebär att du lever i en gemenskap med många kompisar.

Rutiner för antagning >

SVENSK SKOLA NÄR DEN ÄR SOM BÄST

________

Här får du ta del av den svenska skolan när den är som bäst. Du kommer att få en oförglömlig tid och vänner för livet!

Har du frågor angående internaten eller vill du komma och besöka skolan innan du bestämmer dig. Hör av dig till Karin Notes.

Hjärtligt välkommen med din ansökan!

KARIN NOTES

Mail:  karin.notes@utb.lundsbergsskola.se

EKONOMISKA VILLKOR >

BLIVANDE ELEV

Skickar formuläret…

Servern påträffade ett fel.

Formuläret togs emot.

ANSÖKAN AVSER

VÅRDNADSHAVARE

Rutiner för antagning

Vill du söka till grundskolans årskurs nio ska du ansöka om antagning till skolan. Ansökan kan ske så snart du har bestämt dig. Vi tar in elever till årskurs nio efter kötid. Har du syskon på skolan ger det förtur i kön. Du kommer att kontaktas av skolan för att bekräfta din ansökan. Besked om slutgiltig antagning till årskurs nio får du senast den 1 februari.

Till gymnasiets program ansöker du senast den 1 februari. Urvalet av elever som antas baseras på betygspoäng. Du får ett preliminärt antagningsbesked senast den 1 mars. Slutgiltig antagning sker efter 15 juni, då du skickat ditt avgångsbetyg till skolan.

Har du studerat utomlands och inte har full behörighet till gymnasieskolans program så kan du ansöka om att antas till språkintroduktion inom gymnasieskolans individuella program.

Dagelev på Lundsbergs skola

Som boende i regionen har du möjlighet att studera som dagelev hos oss.

Här på Lundsbergs skola finner du en lugn studiemiljö med små klasser och ett engagerat lärarteam som alltid sätter eleven i fokus. Efter skoltid erbjuds du ytterligare hjälp med dina studier på ”studden”, där en lärare alltid finns till hands för att hjälpa dig med läxläsning och leda dig vidare i din utveckling.

Likt alla internatelever på skolan tillhör du som dagelev ett elevhem där du äter din lunch. Du kanske också tävlar för ditt elevhem i skolans många idrottstävlingar.

Skollunchen är kostnadsfri. Att äta frukost, middag och att övernatta på elevhemmet är möjligt till självkostnadspris.

Du ansvarar själv för resan till och från skolan. Gymnasieelever kan ansöka om resebidrag från sin hemkommun.

Du som dagelev är välkommen att delta i skolans aktiviteter även på kvällar och helger. Om du vill delta i sporter på skolan krävs ett medlemskap i skol-IF. Medlemskapet kostar 500 kr/läsår och ger dig tillgång till idrottshallar, tennisbanor, gym, aktiviteter mm.

Lundsbergs Skola

SE-688 91 Storfors, Sweden